Новите смартфони от серията Huawei Mate 40 бяха изкупени за 28 секунди

Китайският производител представи само преди броени дни дългоочакваната гама от премиум смартфони Huawei Mate 40. Серията включва три устройства с поддръжка на 5G технологията, мощни 5-нанометрови процесори и впечатляващи камери. Вече ви информирахме какви са подобренията в Huawei Mate 40 Pro, който се очертава да бъде най-продавания модел с този бранд.

Huawei ще разчита предимно на Mate 40, за да продължи да се конкурира успешно с другите производители в следващите месеци.

Санкциите на американското правителство създадоха много затруднения на китайския гигант, който обаче вярва, че впечатляващите характеристики на Huawei Mate 40 ще генерират солидни продажби на смартфоните на световния пазар.

Най-нетърпеливите фенове на компанията вече получиха първата възможност да се сдобият с новите флагмани на Huawei, информира GizmoChina. Компанията стaртира предварителните поръчки на смартфоните Mate 40 в популярната платформа за електроннa търговия JD.com. Сега разбираме, че устройствата са разпродадени за едва 28 секунди, което определено е впечатляващо постижение.

 

 

Tук е момента да допълним, че досегашният рекорд бе поставен от iPhone 12, който бе изкупен в мрежата на китайската верига за 30 секунди. Настоящите данни са добро доказателство, че Huawei продължават да бъдат доста атрактивен бранд, въпреки търговското ембарго на САЩ.

Засега компанията не е потвърдила точно какво количество на смартфоните е предоставила за предварителни поръчки в JD.com. Със сигурност, обаче Huawei Mate 40 ще се превърнат в едни от най-продаваните модели в Китай през следващите месеци.

Друго доказателство за високия интерес на потребителите към серията е, че повече от четири милиони души са гледали виртуалното събитие, на което бяха представени Huawei Mate 40, Mate 40 Pro и Mate 40 Pro . Трябва да отбележим, че предварителните поръчки в мрежата на JD.com продължават в 10:08 всяка сутрин до 30 октомври.

Huawei Mate 40 Pro ще се продава в пет различни цвята: Black, White, Mystic Silver, Vegan Green и Vegan Yellow, докато Mate 40 Pro ще е наличен в класическите Ceramic White и Ceramic Black.

 

Oще от Digital: Първи впечатления от новия топ флагман смартфон Huawei Mate 40 Pro