Porsche Design Acer Book RS e луксозен лаптоп с 11-та генерация процесор на Intel и NVIDIA GeForce MX350 GPU

Acer намериха интересен начин да изненадат своите потребители с премиерата на специално устройство от висок клас. Тайванският производител си е партнирал с дизайнери на Porsche Design в създаването на уникален лаптоп. Acer Book RS е създаден за хората с индивидуален стил, които не обичат да правят компромиси между най-добрите технологии и минималистичния дизайн.

Едва ли е изненадващо, че лаптопа има метален корпус, който допълва луксозния вид.

Въпреки това Acer Book RS изглежда като конвенционално устройство, но използва въглеродни нишки, които редуцират теглото. Бъдещите собственици ще имат достъп до хардуер от последно поколение, тъй като ще могат да избира между Core i5 и Core i7 процесори от 11-та генерация, допълнени от 8GB или 16GB RAM.

По отношение на графичната производителност са предвидени модели с Iris XE GPU и NVIDIA GeForce MX350 видео карти. Дисплеят на Porsche Design Acer Book RS е с 14-инчов диагонал, поддържа Full HD резолюция и има тъчскрийн, съобщавa TheVerge.

 

 

Устройството ще се продава във версии с 512GB или 1ТВ папмет. Опциите за свързване включват USB Type-C, Thunderblot 4, USB 3.2 Gen 2 портове, както и поддръжка за Wi-Fi 6. Безопасното стартиране на лаптопа ще става с верификация на пръстов отпечатък с функцията Windows Hello.

Двете части на Acer Book RS са свързани еднокомпонента панта, която леко повдига клавиатурата при отваряне на екрана. Така се подобрява охлаждането и се създава по-ергономично изживяване, докато пишете. Бутоните на клавиатурата са с подсветка, а стъкления тъчпад предлага поддръжка на различни жестове.

Двете компании ще продават и множество аксесоари, които имат същия дизайн. Цената на европейския пазар ще бъде €2399.

 

Oще от Digital: Голям или малък лаптоп? Кой за какви цели да изберем (Видео)