DxOMark вече ще тестват още по-детайлно дисплеите и камерите на смартфоните

DxOMark се утвърдиха като водещия стандарт, който регламентира качеството на камерите на смартфоните. Премиерата на всеки флагман на водещите производители е последвана от детайлни тестове на сензорите в различните условия. Ако обмисляте покупка на ново устройство обърнете внимание на базата данни на DxOMark и какви рейтинги са дали на популярните модели на Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi и другите водещи производители.

Компанията още в края на миналата година въведе рейтинги за нощен режим и широкоъгълните камери в смартфоните.

Специалистите на DxOMark също така започнаха да анализират и аудио качеството в подбрани устройства на пазара, за да бъдат още по-полезни на потребителите. Модерните технологии се променят постоянно, което налага експертите на DxOMark да бъдат гъвкави и да се адаптират максимално бързо към всяка ситуация.

Последната им инициатива е свързана с промяна на актуалните протоколи за проверка на задните камери, но също и премиерата на изцяло нов тест, който е свързан с качеството на дисплеите, съобщава TechRadar.

 

 

По този начин DxOMark се надяват да ни предоставят още по-детайлна и експертна оценка за хардуерните възможности на устройствата с Android и iPhone. Tестовете включват широк набор от обективни научни критерии и стандартизации, които анализират отделни хардуерни аспекти на смартфоните.

След набирането на достатъчно информация рейтингите се представят на аудиторията в по-опростен формат, за да бъдат напълно разбираеми за всички. Важно е да отбележим също, че DxOMark работят в тясно сътрудничество със самите производители и ги съветват как да оптимизират представянето на своите смартфони.

Промените в актуалните рейтинги се правят с идеята френската компания да бъде още по-ефективна и полезна при информирането на крайния потребител. Навлизането на 5G смартфоните, усъвършенстването на алгоритмите с изкуствен интелект и премиерата на все повече игри с висока резолюция и отворени светове изискват още по-активни действия от DxOMark.

Новите тестове на камерите ще включват повече от 3000 изображения и над 2.5 часа гледане на видео, както и допълнителни критерии при формиране на оценката.

 

Oще от Digital: Достоверни ли са тестовете на DxOMark