Xiaomi ще представят по-добра технология за безжично зареждане на смартфони до часове

Xiaomi подготвят интересна премиера на своите потребителите, която ще стане факт само след часове. Компанията няма да представя нов смартфон, а вместо това ще разкрие детайли за нова технология. Самият постер свързан със събитието изобразява графика, на която е показан прогреса на Xiaomi по отношение на безжичното зареждане.

Данните обхващат историята на компанията в този сегмент, включително и Xiaomi Mi MIX 2S, който бе първият им модел с технологията.

В този случай, обаче безжичното зареждане бе ограничено единствено до 7.5W. Само няколко месеца по-късно видяхме Mi MIX 3, който доразви тази концепция, предлагайки възможност за безжично зареждане с максимум 10W.

Инженерите на компанията продължиха да работят усилено над технологията и постигнаха голям успех преди година, когато представиха Xiaomi Mi 9, тъй като смартфона можеше да се зареждане по този начин с мощност от 20W, съобщава GizmoChina. Технологията изглежда е доста важна за стратегията на Xiaomi, тъй като след това станахме свидетели на допълнително подобрение от 50%.

 

 

По този начин Xiaomi Mi 9 Pro стана първият им смартфон с опция за 30W бързо зареждане. Още преди няколко месеца от компанията демонстрираха възможностите на 40W система и също так потвърдиха, че Xiaomi Mi 10 Ultra ще е базиран на 50W технология за бързо зареждане.

Ако следваме невероятната еволюция на Xiaomi по отношение на тази иновация можем да очакваме компанията да удвои тази стойност. Това означава, че на предстоящото събитие ще станем свидетели на премиерата на 100W технология за безжично зареждане. Първото устройство с тази функция едва ли ще дебютира преди началото на 2021г.

Въпреки това Xiaomi ще привлекат вниманието на потребителите и ще могат да се конкурират още по-успешно с другите производители на Android, представяйки 100W система за бързо зареждане. Добрата новина е, че само след часове ще научим пвоече за възможностите на технологията, включително и кои ще бъдат първите смартфони с опция за 100W безжично зареждане на компанията.

 

TagsXiaomi