Samsung може да изместят премиерата на Galaxy S21 за януари 2021г.

Дългосрочната стратегия на Samsung в мобилната индустрия предвижда сливане на продуктовите серии Galaxy S и Galaxy Note в един бранд, но това няма да се случи преди 2022г. Компанията ще се придържа към представянето на смартфона от висок клас през пролетта и есента на календарната година.

В интернет вече се появиха публикации свързани с подобренията, които можем да очакваме в Samsung Galaxy S21. Компанията планира да изненада своите потребители като осигури поддръжка на S Pen стилуси в „Galaxy S21 Ultra“ версията на смартфона.

Досега това винаги е било отличителна характеристика на Galaxy Note гамата от бизнес устройства.

Samsung не са доволни от по-слабия интерес към Galaxy S20, което в голяма степен се дължи и на специфичните бизнес условия провокирани от пандемията от коронавирус. Слабите продажби на тазгодишния флагман на компанията могат да предизвикат неочаквана промяна в плановете на Samsung в пазара на смартфони, като ускорят премиерата на Samsung Galaxy S21 на пазара.

 

 

Близки до индустрията източници твърдят, че масовото производство на Galaxy S21 ще стартира по-рано от очакванията. Хардуерните партньори на Samsung вече са били уведомени, че трябва да извършат планираните доставки пет-шест седмици по-рано от първоначалния график. Това означава, че масовото производство на Samsung Galaxy S21 може да стартира още преди края на ноември, съобщава GizmoChina.

Все още няма официално потвърждение от Samsung, но изместването на продукцията с месец и половина е ясна индикация, че Galaxy S21 ще дебютира още през януари. Изместването на премиерата е логично решение, което едновременно ще компенсира недостатъчното търсене на Samsung Galaxy S20 и ще позволи на компанията да се възползва от проблемите на Huawei.

Засилването на присъствието в премиум сегмента е важен приоритет за Samsung, особено след премиерата на iPhone 12, които тепърва ще регистрират високи продажби на пазара. Кодовото име на Samsung Galaxy S21 е „Pallet“, като се работи над три размера на дисплея „O1, T2 и P3“, които ще представляват стандартна, Plus и Ultra версия.

 

Oще от Digital: Ето какви батерии ще имат Samsung Galaxy S30 и Galaxy S30