Аpple премахва зарядните устройтва и EarPods слушалки от всички комплекти на iPhone

Само преди часове Apple представиха официално първите си 5G смартфони. Предварителните поръчки на първите версии на iPhone 12 стартират до дни, като всички модели ще се продават преди края на ноември. Вече ви съобщихме каква е разликата между iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

Това са най-добрите версии на iPhone 12, които предлагат Apple A14 Bionic процесори, 6GB RAM, четворни задни камери и LiDAR сензори.

Компанията е разработила и две бюджетни предложения с имената iPhone 12 mini и iPhone 12, които също предлагат атрактивно съчетание от характеристики, но на по-ниска цена.

Аpple използваха виртуалното събитие, за да информират потребителите, че новите смартфони няма да се продават с включено зарядно устройство и слушалки AirPods. Компанията аргументира своето решение с желанието да намали вредните емисии в атмосферата. 

Компанията също така е изчислила, че голям брой от потребителите, които ще купят iPhone 12 вече имат поне един друг продукт на компанията и респективно същите зарядни и аудио слушалки.

 

 

Новата промяна в стратегията, обаче няма да бъде  ограничена единствено до новите устройства на Apple. Компанията спира да предлага зарядни и EarPods слушалки и в другите смартфони, които продава в своя уеб сайт и физически магазини по цял свят, съобщавa BGR.

В това число влизат бюджетния iPhone XR, който може да се купи за $399, както и друг атрактивен модел, който видяхме от началото на годината досега, а именно iPhone SE (2020). Амбициозната стратегия на компанията предвижда да отделят нулеви емисии в атмосферата до края на десетилетието.

С течение на времето ще се увеличава количеството рециклирани материали, които се използват за производство на iPhone. Настоящото поколение на iPhone включва 99% рециклиран волфрам, 98% обработени редки метали, 100% рециклиран калай и 35% пластмаса в няколко компонента на смартфоните.

Тези действия на компанията позволяват да натовари със 70% повече продукти на всяко пале за превоз и доставка на продуктите им. Премахването на зарядните и EarPods слушалките се очаква да намали с 2 милиона метрични тона въглеродни емисии годишно.

 

Oще от Digital: Ето каква е цената на новите смартфони iPhone 12, Pro, Мax и mini и кога можем да си ги купим в България при А1, Виваком и Теленор

TagsАpple