Съоснователят на OnePlus напуска компанията

OnePlus извървяха дълъг път от създаването на компанията до премиерата на последните им флагмани в пазара на смартфони: OnePlus 8 и OnePlus 8 Pro. Устройствата с този бранд също така работят с операционната система Oxygen OS, която предлага допълнителни смарт функционалности. 

Компанията също така изненада своите потребители с премиерата на OnePlus Nord. Това е бюджетно устройство, което връща OnePlus към корените допринесли за успеха на компанията в световен мащаб.

Вече се работи над смарт часовник с този бранд и тепърва ни очакват много изненади от компанията.

Припомняме ви, че OnePlus е създадена преди седем години от двама души: Пит Лау и Карл Пей. Сега разбираме, че един от съоснователите на компанията ще се оттегли от своя пост. Данните бяха потвърдени от TechCrunch, които разкриват, че Карл Пей ще фокусира бъдещето си към други бизнес инициативи с надеждата да повтори успеха на OnePlus.

Това се случва в навечерието на дългоочакваната премиера на OnePlus 8T.

 

 

Карл Пей има ключово значение за успеха на компанията през годините, особено извън китайския пазар. Много често съоснователя на OnePlus може да бъде видян на конференции и публични събития, както и често да разговаря с фенове и дава интервюта пред медиите. Атрактивните маркетингови кампании за дистрибуция на първите смартфони на компанията са дело именно на Карл Пей.

Любопитен факт, е че съоснователя на OnePlus дълго време живее в евтини хотели предимно в Китай и Индия, за да придобие по-добра представа за тези пазари и желанията на потребителите. В момента OnePlus имат доста силно присъствие в тези страни.

По всичко личи, че за в бъдеще Пит Лау, който сега е главен изпълнителен директор на OnePlus ще бъде изцяло натоварен с ежедневните операции на компанията. Премиерата на OnePlus 8T ще стане факт на 14 октомври и вероятно малко след това ще разберем какви са плановете на съоснователя на OnePlus след като се оттегли от бранда, който сам създаде.