Смартфоните със 100W безжично зареждане ще са факт през 2021г.

Високата резолюция на дисплея, мощните процесори и добрите камери продължават да са сред най-търсените характеристики сред потребителите при избора на смартфон. Дългият живот на батерията също е изключително важен компонент от работата на мобилните устройства.

В момента голям интерес предизвикват две технологии, които позволяват бързо зареждане на смартфоните, както и такива предлагащи опция за безжично захранване. Потребителите разполагат с разнообразни възможности за избор на двете технологии в индустрията.

Ако ви се налага да пътувате често всяка една минута повече време за работа с устройството може да бъде много важна. В този случай оптималното решение е система за безжично зареждане на смартфона. Актуалните функции на производителите позволяват това да се случва с максимална мощност от 40W.

Mного потребители намират тези стойности за недостатъчни и биха искали да изравнят голямата разлика между технологиите за бързо и безжично зареждане. Сериозната конкуренция обещава интересни иновации за собствениците на смартфони от ново поколение, информира AndroidAuthority.

 

 

Най-добрите системи за безжично зареждане на мобилни устройства в момента предлагат мощност от 40W. Тази функция се използва от смартфони като Oppo Ace 2 и Huawei P40 Pro Plus. Сериозните инвестиции на производителите обещават още по-високи скорости с технологията.

Популярният блогър Digital Chat Station разкрива, че още през следващата година можем да стане свидетели на смартфони със 100W безжично зареждане. Навлизането на подобна технология ще представлява внушителен прогрес, тъй като в момента такива мощности не са възможни в индустрията.

Oppo са една от първите компании, която експериментира със 125W технология за зареждане, но този метод изисква кабел. Дори и в този случай след 800 цикъла на захранване се влошава значително качеството на системата.

Все пак добрата новина за потребителите е, че няколко компании вече работят над технологии, които да революционизират безжичното зареждане при смартфоните.