Samsung ще представят смартфон с навиващ се дисплей през 2021г.

Samsung продължават да бъдат най-активния производител на гъвкави смартфони. Вече видяхме първите две поколения на подобни устройства. Със сигурност можем да кажем, че  Samsung Galaxy Z Fold 2 и Galaxy Z Flip са едни от най-атрактивните модели, които сме виждали на пазара досега.

Корейският производител експериментира с още по-футуристични концепции.

Дизайнерите на Samsung проявяват интерес към премиерата на устройство, което има визия, сходна с тази на моделите от Galaxy Z Fold серията. За разлика от тези смартфони, обаче самият екран ще може да се изважда и плъзга в едната посока.

По този начим размерите са идентични с тези на нормален смартфон, но разгръщането на дисплея ще осигури много по-голямо пространство за мултимедия, приложения и игри. Samsung вече са патентовали няколко концепции на устройство с навиващ дисплей, показващи нагледно над какви идеи работят.

От LetsGoDigital са създали няколко 3D рендъра, които показва как може да изглежда иновативния смартфон.

 

 

Компанията разкри плановете си за нов модел с навиващ се дизайн още на CES 2020, като проекта продължава да е в полезрението на Samsung въпреки пандемията. Първият прототип разполага с 6-инчов екран в нормален режим, който с натискане на бутон се плъзга в дясната част и се превръща в 8″ тъчскрийн.

Възможно е компанията да увеличи допълнително размера и да позволи да използваме устройството и като таблет. Поддръжката за стилус също изглежда като логичен избор за смартфон с навиващ дисплей. LG също експериментират с концепции като LG B Project, като засега плановете на Samsung предвиждат да представят собствен конкурент през 2021г.