Microsoft тестват функция в Windows 10, с която ще разберат как ще използвате компютъра

Microsoft непрестанно провеждат експерименти с функции, които смятат, че може да бъдат полезни и да улеснят работата на потребителите. Компанията също така иска да подобри обратната връзка със своите клиенти и да разбере повече за начина, по който използват компютрите.

Идеята е, че всеки човек работи по индивидуален начин със своето устройства и има уникални навици и предпочитания, които се различават от тези на другите потребители. Microsoft искат да използват тези данни, за да оптимизират Windows 10 да се стартира с персонализирани настройки за всеки профил.

Първоначалната концепция е добавянето на страница в „Windows Setup“ (OOBE) страницата, която подканва потребителите да въведат повече информация. Така например ще могат да изберат за какво използват предимно компютрите от категории като „Gaming“, „Family“, „Schoolwork“, „Entertainment“ и др.

Новата функция е част от следващата тестова версия на Windows 10, която е достъпна за разработчиците.

 

 

След като направите избор на дадена категория ще видите и специфични настройки, които се асоциират с личните ви предпочитания. Ако изберете конфигурация за онлайн обучение ще виждате приоритетно икони за достъп до приложения за видеоконференция или водене на бележки.

Потребителите, които ще използват устройството предимно за гейминг ще могат да се логнат автоматично в Steam или да заредят определена игра при стартиране и др. Имайте предвид, че новият екран няма да се показва всеки път.

Вместо  това ще го видите при инсталация на нова версия на Windows или при връщане на фабричните настройки, когато ще бъдете подканени да въведете съответните данни.

 

Oще от Digital: 7 начина да подобрите скоростта на Windows 10 компютъра си