Xiaomi разработват смартфон с плъзгащ гъвкав дисплей

Компанията започна да се утвърждава като предпочитано име в пазара на смартфони сред европейските потребители. Xiaomi са популярни заради атрактивното съчетание между цена и характеристики, които предлагат и ще продължат да залагат на тази стратегия. Успоредно с това се работи над нови технологии и впечатляващи концепции като Xiaomi Mi MIX Alpha Pro.

Устройства с подобна визия тепърва ще променят представата ни за начина, по който изглеждат и работят съврeменните смартфони.

Китайският производител вече е регистрирал на свое име патент, който описва уникален дизайн, който не сме виждали досега в индустрията. Xiaomi обмислят разработването на устройство, което имат гъвкав дисплей и специален плъзгащ механизъм. 

Това позволява екрана да се слива в долната част на екрана и да покрива по-голямата част от гърба на смартфона.

 

 

Въпросното устройства позволява да плъзнете предната част на екрана, за да имате достъп до допълнителни сензори и селфи камерата. Така едновременно се постига оптималния безрамков дисплей, но също така се премахва нуждата от вграждане на предната камера в Notch или отвор на екрана. В момента това е само концепция, но показва нагледно какви идеи имат Xiaomi, за да променят дизайна ма модерните смартфони. Тепърва ще разбираме повече за плановете им индустрията.

 

TagsXiaomi