Аpple спряха продажбата на конкурентни аудио слушалки и високоговорители в своите магазини

Apple често са предизвиквали критики със своята консервативна стратегия в мобилната индустрия. Някои от ограниченията в продуктите им продължават да бъдат източник на негативни коментари по отношение на компанията.

Факт е, че Apple продължават да бъдат един от най-влиятелните и богати брандове света.

Популярността на впечатляващи продукти като iPhone, iPad, Apple MacBook и Apple Watch са само доказателство за впечатляващите технологични иновции, които дължим на компанията. Аpple поддържат и собствена мрежа от физически магазини на стратегически локации по цял свят, които са специален елемент от маркетинговата им стратегия.

Ако сте посещавали подобни обекти вероятно сте забелязали, че в тях можете да откриете и хардуер на други производители. Разбира се продуктите са внимателно подбрани и съответстват с мрежата от партньори на Apple по цял свят. Това решение предоставя и повече възможности за избор на самите посетители в магазините.

Сега разбираме, че Apple въвеждат нова промяна, която ще редуцира изложението продукти единствено до тези произведени от компанията.

 

 

Според информация на Bloomberg вече няма как да купим устройства на производители от трети страни в онлайн магазина на Apple. Служителните във физическите обекти на технологичния гигант също са подканени да премахват подобни устройства. В това число влизат аудио слушалки и високоговорители на големи брандове като Sonos, Bose и Logitech.

Конкретната причина за действията на Apple не е публикувана официално, но вероятно е свързана с желанието им да генерират повече приходи от продажбата на собствени продукти. Трябва да отбележим също, че скоро ни очаква премиерата на iPhone 12. Дългоочакваните смартфони от серията ще се продават без зарядно и комплект в слушалките.

Премиерата вероятно също е свързана с желанието на Apple да изтеглят конкурентните високоговорители и слушалки от своите физически магазини. Със сигурност подобно решение ще се отрази негативно на продажбите на производители като Sonos, Logitech и Bose, кото досега предлаха продуктите си в магазините на Apple.

 

TagsАpple