Samsung е най-големият производител на смартфони за август 2020г.

Samsung са изпреварили своите конкуренти в пазара на смартфони през август показва последно проучване на анализатори от Counterpoint Research. Данните разкриват, че мобилната индустрия постепенно започва да се възстановява от стагнацията през първите две тримесечия. Пазарните наблюдатели са категорични, че в периода октомври-декември ни очаква сериозен ръст в продажбите.

Данните от последния доклад разкриват, че Samsung са лидер по продажби на смартфони на световния пазар през миналия месец.

Компанията е притежавала 22% дял, което им позволява да изпреварят Huawei, чиито резултат достига до 16%. Загубата на позиции на китайския гигант не е случайна, като се има предвид безпрецедентните търговски санкции наложени срещу тях от американското правителство.

Предстоящата премиера на Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro може да позвoли на Huawei да скъсят дистанцията от Samsung, която е само 6%. Любопитен факт е, че това е най-голямата разлика между водещите производители на смартфони от началото на годината сега. Това е ясна индикация колко малка е разликата между лидерите в мобилната индустрия.

 

 

Индия се превръща във все по-важен пазара за големите имена в индустрията с пряко значение за влиянието им в световен мащаб. Неслучайно това е втория най-голям пазар на света и не е случайно желанието на Samsung, Apple и Huawei да бъдат влиятелен фактор на тази територия.

Първите пет най-големи производителя на смартфони в света за август се допълват още от Apple, които имат 12% дял и Xiaomi с 11%. Както виждате и тук разликата е доста минимална, което е гаранция за много интересни събития през последното тримесечие. Huawei ще имат най-големи проблеми да запазят позициите си през октомври-декември.

Въпреки това трябва да отбележим, че компанията се радва на голяма популярност не само на китайския пазар, но и сред европейските потребители. Това е важен фактор, който може да помогне на Huawei да станат още по-влиятелни въпреки санкциите на американското правителство.