Samsung очакват $54.5 млрд. приходи през третото тримесечие на 2020г.

Samsung също бяха засегнати от световната пандемия, като няколко отложени премиери допълнително се отразиха на бизнеса на компанията през първата половина на годината. През този период корейският гигант трябваше да се задоволи и със загубата на лидерското място в пазара на смартфони, тъй като бяха изпреварени от Huawei.

Toва се случи през второто тримесечие и отбеляза интересна промяна в баланса на силите в мобилната индустрия. Една от причините за слабото представяне на Samsung през този период бяха недостатъчно високите продажби на представителите на Samsung Galaxy S20 серията.

Въпреки това компанията остава оптимистична за своя бизнес потенциал през втората част на годината. 

Пазарните анализатори също споделят подобно мнение, като доклад на Yonhap Infomax разкрива и повече детайли за финансовото състояние на Samsung. От данните разбираме, че компанията се очаква да декларира приходи в размер на $54.5 млрд. през третото тримесечие на 2020г. Очакванията са за солиден ръст в приходите и оперативната печална. 

 

 

Специалистите на Yonhap Infomax твърдят, че Samsung Electronics ще регистрират с 3.1% повече продажби, спрямо същия период преди година. В същото време резултатите за периода между юли и септември ще отчетат увеличение в оперативната печалба от внушителните 37.3%, които ще достигнат до $8.86 млрд.

Любопитен факт е, че ако прогнозите се потвърдят това ще бъде най-доброто тримесечие за Samsung от октомври-декември 2018г., съобщава SamMobile. Припомняме ви, че през въпросния период компанията отчете приходи в размер на $9.2 млрд. Ако данните бъдат съпоставени с представянето на Samsung през второто тримесечие на годината се забелязва ръст в продажбите от 20.7%. 

Успоредно с това компанията регистрира с 27.6% повече приходи от продажба на смартфони през настоящото тримесечие спрямо периода между април-юни. Корейският производител вероятно ще обяви официално финансовите резултати за третото тримесечие в началото на следващата седмица. Добри резултати се очакват в сегмента на таблетите, където продажбите ще се увеличат с повече от 40%.