Microsoft ще представят нова версия на Office, която ще е достъпна без абонамент през 2021г.

Мicrosoft Office е най-популярните пакет с офис приложения, които позволяват да бъдат креативни и да свършим работата си, независимо къде се намираме и какво устройство използваме. Потребителите имат свободата да заложат на алтернативни програми за тази цел като Google Docs, Sheets и Slides. 

Факт е, че Microsoft Office имат своите предимства, но също така са тясно интегрирани към екосистемата от услуги и приложения за Windows. За да се възползвате от пълния потенциал на заглавия като Word, PowerPoint или Excel е необходимо да платите абонамент.

 

Компанията от години промотира Microsoft 365 плановете като най-удобния начин да работите с офис приложенията и да синхронизирате информацията между компютрите и мобилните устройства. В това отношение Microsoft предлагат все по-разнообразни възможности да използвате Office приложенията съобразно личните ви нужди и предпочитания. 

Въпреки това, ако изключим бизнес потребителите доста хора предпочитат да използват безплатни алтернативи на приложенията в Microsoft Office.

 

 

Ако имате регистриран Microsoft акаунт има как да работите безплатно с Word, PowerPoint, Excel и др., но някои от функционалностите са ограничени. Софтуерният гигант е наясно със ситуацията и смята да увеличи интереса към своя офис пакет с интересен нов продукт. 

Oт компанията планират премиерата на актуализирана версия на Microsoft Office, която ще дебютира през втората половина на 2021г. Потребителите ще могат да се сдобият с офис пакета с еднократно плащане, което ще премахне нуждата от традиционната месечна такса за абонамент към Microsoft 365.

Tози продукт ще е оптимизиран както за Windows, така и за компютрите с macOS. По този начин ще разполагаме с повече свобода за избор на Microsoft Office конфигурации, като последната версия на пакета бе представена преди година. Все още не знаем каква ще е цената, на която ще можем да купим еднократно новия Office през втората половина на 2021г. 

 

Oще от Digital: 5 лесни начина да използвате евтини лицензи за Microsoft Office