MWC 2021 ще се проведе между 28 юни и 1 юли 2021г.

Tехнологичният сектор се развиваше със съвсем различни темпове през годината заради пандемията от коронавирус. Търговските и социални ограничения доведоха до сериозен спад в доставките и нарушиха бизнес операциите на стотици водещи брандове. Разпространението на COVID-19 отложи редица подготвяни премиери и накара компанията да представят новите си премиум смартфони виртуално, за да предпазят служителите и своите клиенти.

Едно от първите големи събития, което не се проведе заради пандемията бе мобилния конгрес в Барселона.

Организаторите първоначално планира да превърнат MWC 2020 в световен технологичен център между 24 и 27 февруари, но това не се случи заради пандемичната обстановка. Традиционно събитието се посещава от над 100 хил. гости и привлича вниманието на най-големите имена в мобилната индустрия. 

Безпрецедентните мерки за сигурност довели до отлагането на MWC 2020, обаче засегнаха и други големи технологични шоута през годината. За нас потребителите остава надеждата ситуацията да се нормализира и през следващата година да можем по-свободно да се придвижваме и посещаваме големи публични събития. 

 

 

Представителите на GSMA организацията планират интересна промяна в своя календар. Този път MWC Barcelona събитието, което ще видим през следващата година няма да бъде през февруари, както обикновено. Вместо това мобилния конгрес ще се проведе между 28 юни и 1 юли, съобщава MobileWorldLive.

В същото време другата локация, на която се организира MWC, а именно Шанхай ще приеме първото събитие за годината, което е насрочено за 23 февруари и 25 февруари. Размяната на двете събития в календара със сигурност отново е провокирана от съображения за сигурност около пандемията с коронаривус. 

Главният изпълнителен директор на GSMA, Джон Хофман потвърди, че 78 от 100-те най-големи участници на мобилния конгрес са потвърдили желанието си да представят технологии и продукти през 2021г. Шефът на организацията изрази желание скоро цифрата да надхвърли 80%.

 

TagsMWC