Microsoft ще конкурират Zoom с новата функция Meet Now

Microsoft са доста активни в тестовете на нови функционалности за Windows 10. Разработчиците на компанията експериментират със заоблени ъгли на прозорците, интеграцията на опция за видео разговори с лентата със задачи.

Последната Build 20211 версия предлага още iOS курсор на клавиатурата и интеграцията на функцията на Windows 10X WonderBar.

Компанията също така експериментира с „Meet Now“ – практичен инструмент за стартиране или присъединяване към видео разговори от активен Microsoft акаунт, директно от лентата със задачи. Това ще улесни значително потребителите, тъй като в момента е необходимо да използвате Skype или други външни приложения, за да стартирате видео разговор в Windows 10.

Добавянето на Мeet Now икона към интерфейса на операционната ще позволи да комуникираме с Microsoft акаунта, който вече е активиран в съответния профил. Следващият ъпдейт на Windows 10 ще позволи да кликнете върху иконата и да генерират уникален линк, който да споделите с участниците, които искате да включите в разговора.

 

 

След като споделите връзката другите потреителите ще могат лесно да се включват в разговора без дори да имат профил в Skype. По този начин Microsoft ще опитат да конкурират една от най-добрите функциите на Zoom. Актуализацията ще възпроизвежда нотификация на началния екран, от която можете да създадете или да се присъедините към виртуална стая. 

Ако изберете втория вариант е нужно да верифицирате с допълнителен код или линк, с който да се включите към видеоконферетния разговор. Microsoft по подразбиране ще стартират Skypе или ще заредят обаждането в Edge браузъра, информира WindowsLatest.

Идеята на компанията е да се възползват от огромния брой хора, които използват Windows 10 и да им предложи удобен начин за комуникация без инсталация на външен софтуер. Функцията обещава да бъде доста популярна сред корпоративните среди, където например не е позволен свободния достъп до платформи като Facebook Messenger, WhatsApp или FaceTime. 

 

 

Oще от Digital: 10 скрити трика за Windows 10, които може би не знаете