Xiaomi патентоваха смартфон с две подвижни камери

Китайският производител опитва да изгради мащабна екосистема от хардуерни устройства и софтуерни услуги, за да привлече вниманието на потребителите към своя бранд. Xiaomi постепенно се утвърдиха като добре познато име на европейския пазар и работят над разнообразни нови концепции. 

Камера технологиите са специален акцент за компанията, която е патентовала на свое име интересен прототип на устройство, което има две изскачащи камери над екрана. Досега сме виждали смартфони с един подвижен модул в горната част, но дизайнерите на Xiaomi планират да добавят още една камера.

Идеята им предвижда двата сензора да гледат в различни посоки и така да позволяват правенето на селфита и нормални снимки от задната камера. Този дизайн съответно премахва нуждата от изрязване на „Notch“ или малък отвор за предната камера върху дисплея. 

Специалисти на LetsGoDigital създадоха 3D снимки, които ни показват как може да изглежда новия смартфон на Xiaomi.

 

 

Визията е доста атрактивна, но засега няма детайли как ще функционира самия подвижен механизъм. Xiaomi вероятно ще трябва да отстранят множество технологични затруднения, за да превърнат концепцията в реалност. 

Снимките ни показват, че в близост до двете изскачащи камери се намира микрофона, а в задния корпус е двойната LED светкавица, която ще се грижи за доброто качество при ниска осветеност. Под екрана има USB Type-C конектор и високоговорители.

Бутоните за управление на звука и включване са в дясната част на рамката, а сензора за пръстов отпечатък ще бъде вграден в самия екран. Традиционния слот за SIM карта е допълнен и от инфрачервен порт, който често виждаме в устройствата  на Xiaomi.

Безрамковите дисплеи са характеристика, която става все по-популярна сред потребителите и добавянето на две камери над екрана определено ще отличи смартфона от конкурентните продукти на другите производители.  

 

 

TagsXiaomi