Съставите на Байерн и Шалке, гледайте тук!

Новият сезон в Бундеслигата започва тази вечер с двубоя между европейския клубен шампион Байерн (Мюнхен) и Шалке 04. Баварците са устремени към спечелването на девета поредна титла и ще искат да докажат надмощието си над конкуренцията още от първия мач. В Шалке едва ли си правят илюзии, че могат да измъкнат нещо от „Алианц Арена“. „Кралскосините“ бяха сред големите разочарования на предишната кампания, в края на която записаха 16 поредни срещи без победа.

 

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

До момента Байерн направи само един сериозен трансфер с привличането на Льорой Сане от Манчестър Сити. Днес пък клубът се раздели с Тиаго Алкантара, който премина в Ливърпул. Дори да не вземе негов заместник, старши треньорът Ханзи Флик разполага с достатъчно опции в средата на терена, а надеждите са Корентен Толисо да се опази от контузии и най-после да покаже защо за него бяха платени 40 млн. евро на Лион преди три години. Тази вечер французинът остава на пейката, заедно с младата звезда Алфонсо Дейвис. Извън групата е героят от финала на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен Кингсли Коман.



От първата минута дебютира Сане, който ще атакува по десния фланг срещу родния си клуб. Отляво е Серж Гнабри, а зад голмайстора Роберт Левандовски ще действа Томас Мюлер. Йошуа Кимих и Леон Горетцка са двойката вътрешни халфове, а бранителите пред Мануел Нойер са Бенжамен Павар, Жером Боатенг, Никлас Зюле и Люка Ернандес.


Треньорът на Шалке Дейвид Вагнер също залага на 4-2-3-1. Атаката ще води привлеченият под наем от Аайнтрахт (Франкфурт) Гонсало Паисенсия. Амине Арит, Марк Ут и Раби Матондо ще играят най-близо до португалеца, а с по-дефанзивни функции в средата на терена ще са Суат Сердар и Набил Бенталеб.



Заради травми визитата в Мюнхен пропускат Салиф Сане, Омар Маскарел и Матия Настасич.