Компютърните мишки Logitech G ще имат нов оптичен сензор, който подобрява прецизността при работа

Logitech официално актуализирана HERO оптичния сензор, който намира място в популярните компютърни мишки на компанията. Първата версия на този продукт бе представена преди четири години. След това през 2018г. видяхме G PRO безжичната мишка, която използваше HERO 16K сензор за първи път.

 

Технологиите са позволили на Logitech да оптимизират допълнително този ключов елемент на компютърните аксесоари. Основното подобрение в новия оптичен сензор е, че подобрява DPI фактора от настоящите 16 000 до 25 6000. Това е причината името да бъде HERO 25K, съобщава SlashGear.

Още по-интересното е, че няма да се налага да си купувате нова мишка, за да изпробвате сами възможностите на сензора. тъй като Logitech подготвят голям софтуерен ъпдейт за по-старите си модели. Това ще подобри значително прецизността им на работа.

 

 

Според официалните данни актуализацията ще бъде налична за следните модели: G903 HERO, G502 Lightspeed, PRO Wireless, G703 HERO, G604, G502 HERO и G403 HERO. Имайте предвид, че G903, G703, G502 и G403 представляват актуализирани версии на оригиналната мишка на Logitech, която дебютира с първия HERO 16K сензор. 

В официално изявлeние от компанията потвърдиха, че HERO 25K е първият сензор в света, който може да следи движенията на суб-микронно ниво. Този компонент генерира с десет пъти по-малко енергия от всички досегашни предложения на компанията в този сегмент. 

Ако имате някой от гореизброените модели ще можете да се възпoлзвате безплатно от предстоящия Logitech G Hub ъпдейти. В противен случай ще трябва да купите нова мишка с HERO 25K сензора.

 

Още от Digtial: Logitech MK295 Silent Wireless Combo са безжична мишка и клавиатура, които премахват 90% от шума при писане