Kaква ще е цената на Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung не се очаква да представят смартфони от премиум сегмента в месеците, оставащи до края на 2020г. Вече видяхме тазгодишните флагмани като Galaxy S20 и Galaxy Note 20. Основният акцент за компанията ще бъде промотирането на устройствата и предложенията им от средния и бюджетния ценови клас.

Дългоочакваните наследници на Samsung Galaxy S20 няма да бъдат представени преди първото тримесечие на 2021.

Въпреки това вече започнаха да изтичат първите детайли за подобренията в предстоящите устройства. Данни на типстъра MauriQHD разкриват любопитни детайли за цената на Samsung Galaxy S21 Ultra.

Потребителите ще могат да купят смартфона за $1400, което е с около $200 по-евтино от цената, на която дебютира Samsung Galaxy S20 Ultra с 512GB вградена памет. Сумата също така е с около $50 по-ниска от Galaxy Note20 Ultra, който има същия наличен капацитет.

Определено е интересно да разберем, че Samsung ще продават по-евтино Samsung Galaxy S20 Ultra, спрямо неговия популярен предшественик.

 

 

Важно е да уточним, че информацията не конкретизира дали цената от $1400 е свързана със стандартния модел на Samsung Galaxy S21 Ultra със 128GB памет. Все пак сравненията са с 512GB модели и вероятно става въпрос за премиум конфигурацията на смартфона. 

Samsung също така изпитват сериозни проблеми в опитите си да вградят селфи камерата под дисплея, което би се превърнало в една от най-добрите характеристики на Galaxy S21 Ultra. Дори и да не видим тази функционалност можем да очакваме сериозни подобрения по отношение на камерите. 

Едва ли ще е изненадващо, че Samsung Galaxy S21 Ultra ще се захранва от Qualcomm Snapdrаgon 875 процесор, тъй като чипа ще бъде произведен именно от Samsung. Aко компанията успее да представи смартфона на по-ниска цена от Galaxy S20 Ultra това определено може да стимулира високите продажби. 

Все пак остава доста време до премиерата на Galaxy S21 Ultra, коeто да предизвика промени в настоящата стратегия на компанията. 

 

Oще от Digital: Ето какви батерии ще имат Samsung Galaxy S30 и Galaxy S30