iOS 14, iPad OS 14, watchOS 7 и tvOS 14 ще са достъпни до часовe

Apple предлагат разнообразие от мобилни устройства, като всяко от тях работи с оптимизиран софтуер. Именно това е причината компанията да разработва няколко различни операционни системи за своите смартфони, таблети, умни часовници и телевизори. Още преди няколко месеца разбрахме за подобренията в iOS 14. 

Новата версия на платформата се отличава с широк набор от допълнителни функции, сред които актуализирано Start меню и поддръжка за уиджети на началния екран.

Така потребителите могат да виждат данни за неща като прогноза за времето, най-новите подкасти, предстоящи срещи в календара, нотификации от приложения и др. iOS 14 ще предложи достъп и до Apps Library.

Tова е унифициран панел, от който ще виждате списък с всички инсталирани приложения от един екран, които са сортирани в отделни категории. Подобренията обхващат виртуалния асистент Siri и също така добавят „Picture In Picture“ функционалност към разговорите във FaceTime. Mного скоро потребителите ще могат да тестват сами iOS 14.

 

 

Teхнологичният гигант официално потвърди, че започват разпространението на операционната система до съвместимите устройства на 16 септември. Едва ли ще са необходими повече от няколко дни, за да може актуализацията към iOS 14 да достигне до всички потребители. 

Аpple също така са готови с финалните версии и на другите си операционни системи, които също ще са налични още до края на деня. Това са iPad OS 14, Watch OS 7 и tvOS 14, съобщава GizmoChina. 

Новата версия на платформата за таблети не само подобрява скоростта, но и предлага интеграция на още повече смарт функционалности. Добър пример е Scribble – това е полезна функция, с която да пишете с ръка или Apple Pencil, като съдържанието автоматично се конвертира в дигитално написан текст.

Допълнителна лента в iPad OS 14 във Photos приложението улеснява откриването на снимки в колекцията. Новостите обхващат още Music, Archives, Shortcuts и Recorder. Собствениците на телевизори и умни часовници също ще останат изненадани от новостите в watchOS 7 и tvOS 14, чиито ъпдейти също са налични от днес.

 

TagsOS