Аpple представиха Watch Series 6 и бюджетния часовник Apple Watch SE

Apple проведоха виртуално събитие, на което реализираха премиерата на два нови смарт часовника. Първото устройство представлява дългоочаквания Apple Watch Series 6, който бе допълнен и от бюджетния Apple Watch SE. Потребителите вече могат да извършат предварителна поръчка на двата модела, като реалните продажби се очаква да стартират на 18 септември. 

Аpple Watch Series 6 запазва продълговатия дизайн на своя предшественик и ще може да се купи в Blue, Classic Gold, Classic Graphite цветове, както и в новия Apple Watch Product Red.

Компанията обещава 2.5 пъти по-добра яркост на „Always-On Display“ екрана. 

Новият процесор Apple S6 има две ядра и е базиран на A13 Bionic ще гарантира с 20% по-висока производителност от предходното поколение на смарт часовника. Освен по-бързата скорост на работа ще гарантира и повече време с едно зареждане на 18W батерията. 

Актуализация към watchOS 7 ще позволи да следите качеството на съня, което досега не бе възможно в Apple Watch.

 

 

Другото голямо подобрение е функцията за следене на количеството на кислород в кръвта. Този анализ се извършва за не повече от 15 секунди. Изчисленията и съответните данни се запазват в Health приложението, като потребителите ще могат да използват и новия софтуер Blood Oxygen App, за да следят в реално време тази полезна информация. 

Устройството ще може да се използва в продължение на 18 часа с едно зареждане на батерията, но се зарежда 80% по-бързо от предходните версии. Най-активните потребители могат да се абонират към Fitness плана, който гарантира достъп до разнообразие от функции и тренировки, с които да подобри вашето представяне, докато тренирате.

Apple Watch Series 6 струва $399, докато версията с LTE ще е налична за $100 повече. Бюджетният Apple Watch SЕ запазва дизайна на Watch Series 6 и някои функции. Все пак ниската цена е причина за някои лимитации, като отсъствието на ECG сензор и „Always-On Display“ функционалност. Цената на Apple Watch SE е $279 за базовия модел.

 

Oще от Digital: Продажбите на смарт часовници бележат ръст въпреки пандемията от COVID-19