Кога смартфоните на Samsung ще получават бъдещи ъпдейти за сигурност

Софтуерните ъпдейти имат много важно значение за смартфоните, тъй като освен нови функционалности гарантират и инсталирането на новите пачове за сигурност. По този начин потребителите могат да се предпазят от най-актуалните заплахи за сигурност и да се защитят от вируси и зловреден софтуер. 

Само преди няколко седмици ви съобщихме, че смартфоните на Samsung ще получават редовни ъпдейти за Android в продължение на три години. Това е добра новина за всички фенове на компанията и още една сериозна причина да искате да си купуте устройство от серията Galaxy.

 

Предоставянето на редовни актуализации за период от три години ще осигури необходимата софтуерна поддръжка за достатъчно дълъг период от време преди да обмислите покупка на нов смартфон. Samsung сега информират своите потребители за промени, които ще настъпят в актуалния график за ъпдейти на настоящите устройства, които предлагат на пазара.

Данните обхващат единствено актуализациите за сигурност, информира AndroidHeadlines.

 

 

Корейският производител потвърди, че Samsung Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Ultra са добавени към списъка и ще бъдат ъпдейтвани месечно с актуализираните протоколи за сигурност. Това ще се случи и с други нови устройства на компанията, като Galaxy Z Fold 2 и Galaxy Z Fold 5G.

Samsung ще осигуряват на всеки три месеца актуализации за  таблети като Samsung Galaxy Tab S7 и Tab S7 , но също за  Samsung Galaxy Tab S7 и Samsung Galaxy M51. Собствениците на Samsung Galaxy A8 също ще бъдат засегнати от промените, тъй като преминават от месечни към ъпдейти на всеки 90 дни. 

Устройствата като Samsung Galaxy J2 Core, Galaxy Tab A 10.8 (2018) и Galaxy Tab S4 се изключват от списъка за тримесечния актуализации. Samsung ще продължат да ги ъпдейтват и да следват предписанията на Google, но това няма да се случва толкова често, както при по-новите смартфони и таблети.