Xiaomi добавя опция за измерване на пулса с камерите на смартфоните си

Xiaomi представиха официално приложението Mi Health през миналата година. Интуитивният интерфейса на софтуера позволява да откривате ключова информация от своите устройства на компанията. По този начин Xiaomi Mi Health се превръща в един хъб, от който да следите данни за сърдечния ритъм, крачките и други фитнес показатели по време на ежедневната активност.

В следващите месеци след премиерата Xiaomi активно предоставяха ъпдейти, добавящи нови функционалности към Mi Health, сред които и умни алгоритми за следене на качеството на съня.

Разработчиците вече имат достъп до последната версия на приложението, която допълнително развива тази концепция. 

Оказва се, че Xiaomi Mi Health 2.7.4 ще добави възможност за измерване на пулса директно от камера приложението на смартфоните, които компанията предлага на пазара, съобщава xda-developers.

Така се премахва необходимостта да разполагате с допълнителен часовник или фитнес тракер, които да извършват в реално време мониторинг на сърдечния ритъм на тялото.

 

 

Функцията работи като използва светкавицата на смартфоните и този източник на светлина може да засича промени в кръвния поток. Самият анализ се извършва с поредица от снимки, които предоставят данни, докато сте поставили пръстта върху самата камера. 

Трябва да останете на същата позиция, дoкато видите индикатора на екрана да се зареди до 100%. Новата функция може да се открие в допълнителна „Heart“ секция в последната версия на приложението. След като я дръпнете може да стартирате измерването на пулса с натискане на бутон в долния десен ъгъл на Xiaomi Mi Health 2.4.7.

Преди да завършите процеса ще е нужно да изберете една от опциите: General Status, Resting State и After Exercise. Избирането на бутона View ще покаже на екрана актуална информация за сърдечния пулс на екрана. Xiapomi Mi Health ще запазва всички проверки на пулса и ще ви показва как се променят стойностите с течение на времето.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 11 Pro ще бъде първият смартфон с камера под дисплея на компанията

TagsXiaomi