Премиерата на Samsung Galaxy A32 5G ще е през 2021г.

Samsung инвестират активно в 5G технологията, която вече е неизменна част от премиум смартфоните на компанията. Бизнес стратегията им предвижда да виждаме все по-голям брой модели с бранда Galaxy, които поддържат тази функционалност. 

Tова е добра новина за потребителите, тъй като ще позволи и на по-достъпните устройства да са оптимизирани за работа в 5G мрежи. Samsung вече регистрираха на свое име няколко търговски марки свързани с премиерата на Galaxy A (2021) смартфоните.

  

Със сигурност премиум предложенията от серията ще имат 5G модеми, което ще бъде една от най-отличителните характеристики на устройствата. Сега разбираме, че дори по-евтините смартфони с бранда Galaxy A също ще могат да се възползват от предимствата на технологията. 

Подходящ пример е предстоящия Samsung Galaxy A32, който ще е един от най-евтините смартфони от гамата, съобщава SamMobile. Най-вероятно това ще бъде най-бюджетният модел с 5G технологията в портфолиото на компанията през следващата година. 

 

 

Резултати от бенчмарк тестове вече потвърдиха, че Samsung Galaxy A42 също ще поддържа 5G мрежите. Официалната премиера вероятно ще стане факт през първата половина на 2021г. В интернет бяха публикувани данни, от които научаваме повече за камерите на Samsung Gaalxy A32.

Смартфонът ще разполага с 48-мегапикселова камера, която е допълнена от 2MP Depth Sensor и 5-мегапикселов макро обектив. На този етап не знаем какви други спецификации да очакваме от Galaxy A32. В същото време Galaxy A42 вероятно ще бъде представен заедно с този смартфон и ще предложи мощна 5000mAh батерия. 

От гледна точка на софтуера Samsung Galaxy A (2021) ще са базирани на следващата версия на интерфейса One UI, който ще взаимства дизайнерски идеи от Android 11. Teпърва ще разбираме каква ще е цената и какви други подобрения ще видим в предстоящата серия смартфони с поддръжка на 5G технологията.