Samsung патентоваха прототип на очила с добавена реалност

Технологиите за добавена реалност внасят още един интерактивен елемент към възможностите за забавление, които предлагат мобилните устройства. Използването на VR очила предоставя реалистичен гейминг и е сфера, която генерира все повече инвестиции. 

Някои компании предлагат и алтернативни подходи със създаването на AR очила, които са по-елегантни и могат да се носят свободно в ежедневието ни. Samsung също спадат в тази категория и вече са регистрирали патент, който описва прототип на  AR очила с класическа визия.

 

Документите подадени в Korean Intellectual Property Office доразвиват концепцията на устройства, която Samsung показ на CES 2020. Дизайнерите на компанията планират да позиционират основна част от вътрешните компоненти в рамката, която ще бъде малко по-дебела от традиционните слънчеви очила.

Oграниченото пространство означава, че очилата с добавена реалност на Samsung ще разчитат на смартфон, за извършване на основните изчислителни операции, съобщава AndroidHeadlines. 

 

 

Все пак дори и първото поколение на AR очилата ще имат собствен процесор, RAM модул и сензори, с които да проектират виртуални обекти пред очите на потребителите. Samsung планират следващите версии да не разчитат на външен хардуер и да предложат още по-компактни размери. 

Корпусът на устройството ще бъде изграден от метално покритие, което допринася за луксозния вид. Бъдещите собственици на Samsung AR Glasses ще могат лесно да ги интегрират към своя лайфстайл и да се възползват от смарт функционалността на очилата.

Така например могат да виждат координати от навигацията, уведомления от приложения и да контролират музикалния плейър. Разполагането на физически бутони на рамката ще улесни навигацията и също е част от идеите на Samsung.

Смарт системата на Samsung AR Glasses включва още две камери, Вluetooth модул и Wi-Fi трансийвър. Samsung предвиждат използването на усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект в AR очилата.

 

Oще от Digital: 10 невероятни Android приложения за добавена реалност