Новите модели Huawei MateBook X и Huawei MateBook 14 предлагат обновени процесори и поддръжка на Wi-Fi 6

Huawei MateBook X и Huawei MateBook 14 са новите попълнения в PC портфолиото на компанията. С тегло само 1 кг, MateBook X e с размери едва 13,6 мм в най-дебелата си част и е по-малък от лист А4.

Той идва с 3K Infinite FullView дисплей, почти без рамки, мултитъч поддръжка, както и поддръжка на управление с жестове, като например скрийншот с прокарване на 3 пръста надолу пред екрана, както е и при новите Huawei смартфони.

Тъчпадът е с 26 процента по-голям в сравнение с предишното поколение, а пълноразмерната клавиатура предлага 1,3мм разстояние между клавишите за още по-удобно писане.

Лаптопът идва още със звукова система с 4 високоговорителя, които покриват широк звуков диапазон за завладяващ съраунд.

Захранван от процесор Intel Core  от 10-то поколение и базиран на разпределената технология на Huawei, MateBook X предлага още по-лесна и интуитивна функция за сдвояване със смартфон, или Multiscreen Collaboration. Достъпът до функцията е по-лесен от всякога с Huawei Share, вграден в подобрения тъчпад.

Потребителите могат да контролират както компютъра, така и сдвоения смартфон на един екран, да извършват видео или аудио разговори на лаптопа, да прехвърлят безжично файлове между устройствата или дори да редактират файлове, записани на смартфона, директно с помощта на компютъра. Потребителите на смартфони на Huawei също могат да се възползват от Instant Hotspot, за да свържат своя лаптоп към интернет.

MateBook X е първият лаптоп на Huawei, поддържащ Wi-Fi 6 връзка, която е 3 пъти по-бърза от Wi-Fi 5. Команията нарича потребителското изживаване с подобен лаптоп „mobile productivity 3.0”, реферирайки към факта, че днес не говорим само за чиста хардуерна мощ, а за лесна и ефективна синергия между повече от една платформи.

В рамките на Huawei представи и другия си еталон за „mobile productivity 3.0” – новия Matebook 14, базиран на AMD Ryzen 4000 H Series и идващ с 2К Huawei FullView Display и Multiscreen Collaboration от ново поколение.