Huawei представи EMUI 11

Китайският производител вече стартира дългоочакваната Huawei Developer Conference (HDC) конференция с разработчиците. Както се очакваше Huawei използваха събитието, за да ни разкрият повече за последните си мобилни технологии. По време на конференцията бе представен официално потребителския интерфейс EMUI 11, който ще предложи на потребителите нови функционалности. 

Промените обхващат популярната „Always-On-Display (AOD)“ функция, която ще предложи допълнителни опции за персонализация.

EMUI 11 поддържа възпроизвеждане на снимка, Live Video и GIF файлове при активиране на AOD.

 

Обновено е Gallery приложението, което има минималистичен дизайн и улеснява превключването „между Month и Day“ галериите със снимки, чрез нова „Pinch“ функционалност. Потребителите ще могат да разглеждат колекцията в 4:3 режим и да се наслаждават на повече анимации, докато превключвате между различните елементи на интерфейса, съобщава xda-developers.

Друго интересно нововъведение е функцията „Live Icons“, която добавя анимирани икони в EMUI 11. Тези символи са видими в лентата за нотификации, Phone приложението, Notepad, Huawei Music и др. След като актуализирате към EMUI 11 ще се възползвате и от функция за синхронизиране на вибрациите на устройството с мелодията на звънене.

 

 

Актуализираният интерфейс е базиран на по-усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект и ще оптимизира работата ви с предложения като Multi-Screen Collaboration 3.0 и Smart Multi-Windows. Първият инструмент позволява едновременно да управлявате три приложения от смартфона на началния екрана на компютъра. 

Устройството може да се използва и като скенер на документи. В същото време Smart Multi-Windows е създадена да оразмерява плаващите прозорци и да ги минимализира, докато мултитасквате от смартфоните. ЕМUI 11 позволява да ги закачате към допълнителна лента на екрана за бърз достъп.

 

 

Новият интерфейс на Huawei ще се грижи още по-добре за сигурността на личните данни и ще включва нов индикатор в статус лентата, която ще ви информира когато приложение използва камерата, микрофона или има достъп до локацията. Приложението Huawei Notes и функцията Safety Cast също са актуализирани, за да улеснят създаването на бележки и да скриват поверителна информация, когато стриймвате на телевизорите.