Започнаха ъпдейтите към новата версия на Wear OS

Google вече обещаха да представят нова актуализация на Wear OS преди края на есента. Предстоящият ъпдейт ще е обвързан с премиерата на Android 11 и ще предложи редица подобрения. Компанията е положила много усилия да гарантира още по-добра производителност и по-дълъг живот на батерията. 

Ако сте собственик на смарт часовник, който е съвместим с Wear OS е добре да знаете, че Google вече стартираха разпространението на ъпдейта.

Благодарение на софтуерните оптимизации можем да очакваме с приблизително 20% по-бързо време за зареждане и стартиране на приложения, твърдят от Google. 

Обновеният интерфейс на Wear OS ще улесни още повече ежедневната работа и свързването на смарт часовника с периферни устройства, съобщава AndroidAuthority. Google са въвели промени в приложението за прогноза на времето, но също така са добавили още по-интуитивни контролери за управление на различните режими на работа и данни от тренировките на потребителите. 

 

 

Времето за работа с едно зареждане на батерията ще зависи от хардуера на всяко устройство, но все пак Google обещават осезаеми подобрения с новата версия на Wear OS. Инженерите на компанията са опитали да направят всеки един компонент от операционната система по-удобен и практичен за потребителите. 

Свързването на аксесоари към часовниците изисква само няколко кликвания, като Google периодично ще предоставят допълнителни актуализации на софтуера. Първото устройство, което ще може да се възползват от предимствата на обновения Wear OS е Suunto 7. В следващите седмици ще стартират актуализациите и към другите часовници, които са съвместими с новата версия на Wear OS.

Другият важен фактор, който ще подобри представянето на часовниците с платформата е Qualcomm Snapdragon Wear 4100 процесорите. Със сигурност потребителите ще разполагат с много възможности за избор на атрактивен часовник, който има по-мощен хардуер и работи с Wear OS през последното тримесечие на годината.

 

Oще от Digital: Как смарт часовниците с Wear OS могат да ни помогнат да се предпазим от COVID-19