Microsoft ще представят бюджетен Surface лаптоп на цена от $500

Лаптопите с Windows се радват на голяма популярност, но е факт, че конкуренцията в тази пазарна ниша е изключително сериозна. Microsoft полагат много усилия, за да отвлекат вниманието на потребителите от актрактивните хромбуци, които се продават на все по-изгодна цена. 

Устройствата с Chrome OS разширяват своя пазарен дял предимно в бюджетния сегмент, което изглежда притеснява все по-сериозно Microsoft. Решението на компанията е да представи официално нов модел от серията Microsoft Surface, който ще бъде по-евтин от настоящите им предложения на пазара.

Така Microsoft ще могат да се съревновават по-успешно с хромбуците, както и таблетите iPad, които са предпочитан избор от много образователни институции по цял свят. Според информация на TechSpot скоро ще видим нов Surface, който за разлика от своите предшественици ще може да се купи от потребителите за $500.

По този начин устройството ще се присъедини към Surface Go таблета, който също е позициониран в бюджетния клас.

 

 

Кодовото име на бюджетния лаптоп е „Sparti“ и се очаква да разполага с 12.5-инчов дисплей. Вградената памет ще е 64GB, като вероятно ще видим съчетание между 4GB RAM и Intel Core I5 процесор от последно поколение, съобщава WindowsCentral. 

Предвидена е поддръжка за „S Mode“ режима на Windows 10, който позволява да инсталирате приложения единствено от Windows Store. Все пак най-атрактивната характеристика си остава цената от $500, която компанията се надява да провокира голям интерес сред потребителите.

Самият корпус ще е изграден от магнезий и алуминий, което ще гарантира луксозния вид на лаптопа. Потребителите ще имат достъп още до класическите тракпад, ергономична клавиатура и уеб камера с HD резолюция. Премиерата вероятно ще стане факт през октомври, когато ще разберем и какви ще бъдат другите технически спецификации на предстоящия модел.