Google тестват функция за синхронизиране на Wi-Fi пароли между Android и Chrome OS

Google работят от доста време над сливането на Android и Chrome OS. През последните месеци компанията отбеляза сериозен прогрес с „Better Together“ инициативата. Желанието за сливането на двете платформи в една операционна система изисква интеграция на най-добрите функции на Android и Chrome OS.

Компанията вече работи над функционалност, която ще позволи да споделяме Wi-Fi пароли между устройствата с Android и хромбуците.

Това е практично решение особено за хората, които постоянно са в движение и използват много различни мрежи в дома, офиса и при посещения на приятели. 

Синхронизацията с Android ще улесни безжичното логване в различните Wi-Fi мрежи. В момента е необходимо ръчно да въведете детайлите в смартфона и лаптопа, когато се свързвате в нова мрежа. Ако купите ново устройство също трябва да се логнете веднъж, за да се запазят потребителските имена и паролите.

 

 

Новата функционалност ще позволи да се свързвате автоматично с Wi-Fi паролите, независимо дали използвате устройство с Android или хромбука. По този начин запазените логини ще могат да е използват на смартфона, както и данните от мобилния браузър вече ще са налични за лаптопите с Chrome OS. 

Още през миналата година Google започнаха да оптимизират процеса на синхронизация на Wi-Fi пароли между хромбуците и таблетите с Chrome OS. Сега компанията иска да осигури поддръжка на функцията и за най-важният елемент от своята екосистема, а именно Android.

Първата версия на Wi-Fi Sync опцията е базирана на същата система, която синхронизира отметките в Google Chrome. Новата актуализация, обаче ще използва „Connected Devices“ настройките в Chrome OS, които се използват в Google Smart Lock и ще са достъпни във „Phone Hub“ в следващата версия на Android.

 

Oще от Digital: Как да сменим Wi-Fi паролата на рутера си