Основателят на Zoom забогатя с $6.6 млрд. за 24 часа

Основателят на Zoom Ерик Юан увеличи богатството си с $6.6 млрд. само за 24 часа, съобщава Bloomberg. Причина за сериозната печалба е големият скок на акциите на компанията на борсата в Ню Йорк. Те се повишиха с 41% след като Zoom обяви финансовите си резултати за второто тримесечие на годината.

 

 

Така общото финансово състояние на 50-годишния изпълнителен директор на Zoom вече е $23 млрд. Резкият скок на състоянието е в тон и с значителното повишаване на богатствата и на други милиардери. Безос добави $13 млрд. към състоянието си за един ден през юли т.г. Илон Мъск забогатя с нови $8 млрд. за 24 часа през август.

Zoom също се радва на огромен интерес покрай ограничителните мерки заради пандемията. Приложението за видеосрещи записва скок на продажбите от 355% до $663.5 млрд. за фискалното си тримесечие, което приключи на 31-ви юли тази година.

Zoom повиши и прогнозата си, като очаква общо за цялата фискална година, която приключва през януари, да регистрира продажби на обща стойност $2.39 млрд. Това ще означава близо 4 пъти по-големи приходи спрямо предходната година.