Xiaomi Mi 11 Pro ще бъде първият смартфон с камера под дисплея на компанията

Xiaomi напредва с технологията си за вграждане на предната камера под самия дисплей. Компанията е потвърдила, че ще пусна на пазара първите такива модели още през 2021г., съобщава Pocket-lint. Това се очаква да бъде следващата голяма тенденция при мобилните телефони.

Резултатът ще е телефони без прорези в дисплея, но и с напълно функцонални предни камери. Xiaomi казват, че първото поколение на технологията е било само в лабораторията. Второто беше представено на света през 2019 г., но също не достигна пазара. То имаше проблем, като в зоната на камерата дисплеят беше по-тъмен.

 

 

Всичко това е решено в третото поколение на технологията, което реално ще достигне до пазара. Xiaomi казва, че е разработила проекта си сама. Решени са проблемите с яркостта и плътността на пискелите – те са толкова, колкото са и в останалата част от дисплея. Накратко, сега не трябва да личи къде е камерата под дисплея докато той се използв

Xiaomi казва, че това не влияе и на качеството на снимките. Очаква се първият смартфон на компанията с новата технология да бъде Mi 11 Pro, който може да дебютира в началото на следващата година. ZTE вероятно ще предложи своята алтернатива още по-рано – през септември тази година.

TagsXiaomi