Цената на Nokia Media Streamer ще е €39

Модерните технологии позволяват да имаме непрестанен достъп до любимото мултимедийно съдържание, независимо къде се намираме. Стрийминг услуги като Spotify и Netflix са удобен начин да гледаме и слушаме любимото съдържание, когато пътуваме или се излежаваме удобно на дивана. 

Голям интерес предизвикват мултимедийните джаджи в категорията „Set-Top Box“, тъй като позволяват лесно да възпроизведете филми и видео клипове на големите екрани на телевизорите. На пазара има разнообразие от подобни устройства, които работят с Android и ви предлагат максимални възможности за забавление.

 

Nokia също се присъединиха към този пазарен сегмент с премиерата на първото си предложение в този клас. Новият им продукт се казва Nokia Media Streamer Android TV и ще се изправи в директна конкуренция с други популярни мултимедийни джаджи на компании като Amazon и Xiaomi. Едно от водещите предимства на устройството ще е неговата цена, тъй като ще може да се купи от потребителите за едва €39.

 

 

Умното устройство е тегло от 39 грама и е в състояние да възпроизвежда съдържание с Full HD резолюция от 1920х1080 пиксела при максимална скорост от 60 кадъра в секунда. Nokia Media Streamer използва аудио технологията Dolby Audio и работи под управлението на Android 9.0, което осигурява достъп до разнообразната колекция от приложения за платформата.

Другите технически параметри на джаджата включват четириядрен процесор с работна честота от 1.2GHz, 1GB RAM и графичен чип ARM Mali-450 GPU. Вградената памет е 8GB, като поддръжката на двучестотнa Wi-Fi връзка ще гарантира оптимален сигнал при безжичен стрийминг. 

Nokia Media Streamer е оборудвана с Мulti I/O антена, която също подобрява този компонент и ще се продава с допълнително дистанционно, което може да се управлява с гласови команди. Джаджата предлага още поддръжка на Google Home и Chromecast. Цената е доста атрактивна и може да превърне Nokia Media Streamer в хит на пазара.