Драматичен успех на АЗ Алкмаар в Шампионската лига

АЗ Алкмаар преодоля втория квалификационен кръг на Шампионската лига след драматичен успех. Нидерландският тим постигна домакинска победа с 3:1 срещу Виктория Пилзен след продължения.

Отборът на Арне Слот губеше в края на редовното време с 0:1, след като Лимберски откри резултата в 78-ата минута. В самия край на добавеното време на второто полувреме АЗ успя да изравни, след като Коопмейнерс се разписа от дузпа.

В продълженията влезлият като резерва Гудмундсон вкара два гола за крайното 3:1.

Срещата се игра при много трудни условия за футбол. Силен вятър в Алкмаар попречи и на двата отбора да покажат на какво са способни. АЗ не успя да отправи нито един удар към вратата на съперника през първото полувреме, което им се случва за първи път от 2014 г.



Малко след почивката Дани де Вит имаше възможност да открие резултата, но пропусна. През втората част имаше положения и пред двете врати, но чехите поведоха. След удар на Лимберски топката тупна неприятно за вратаря и го изненада.

Влизането на Гудмундсон усили атаката на домакините, които се хвърлиха в търсене на изравняване. Исландецът обаче пропусна първите си две добри възможности. Първата дойде с помощта на вятъра, но нападателят бе изненадан и не успя да реагира достатъчно добре. След това той удари гредата в добавеното време.

Нидерландците вече се виждаха отпаднали, когато вратарят Хрушка напълно излишно повали Де Вит в наказателното поле, а капитанът на АЗ Коопмейнерс реализира отсъдената дузпа. В продълженията тимът на Слот бе по-активен и стигна до нови две попадения, дело на Гудмундсон.

АЗ АЛКМААР – ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН 3:1
0:1 – Лимберски (78)
1:1 – Коопмейнерс (90 5-д)
2:1 – Гудмундсон (98)
3:1 – Гудмундсон (118)