Изтекоха спецификациите на Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi вече стартираха нова атрактивна серия от премиум смартфони, които се казват Redmi K20 и Redmi K20 Pro. Тези модели, обаче се продават единствено в Индия и Китай, като версиите им за междунаросния пазар се казват Mi 9T и MI 9Т Pro. 

Съвсем логично потребителите очакват премиерата на Mi 10T серията преди края на годината. Компанията се очавка да представи три различни устройства, които ще са налични като MI 10T, MI 10T Pro и Mi 10T Lite.

Благодарение на GizChina разбираме малко повече за детайли за най-скъпия смартфон с този бранд. 

Една от впечатляващите характеристики на смартфона ще бъде интеграцията на LCD дисплей с честота за опресняване на кадрите от 144Hz. Тази функция е подходящо за гледане на мултимедия и игри. Все още не знаем какви ще са конкретните размери на Xiaomi Mi 10T Pro, но се очаква да има отвор за селфи камерата в горната част.

 

 

Самият дисплей ще бъде LCD, а не ОLED и сензора за пръстов отпечатък ще бъде вграден в рамката. Xiaomi MI 10T Pro ще предложи батерия със заряд от 5000mAh и технология за бързо зареждане, както и 108-мегапикселова камера.

Смартфонът ще поддържа 5G технологията, което вероятно ще е възможно с интеграцията на Qualcomm Snapdragon 865 или Snapdragon 865 процесор. Това са всички детайли, които вече знаем за устройството. Компанията едва ли ще представи само Xiaomi MI 10T Pro. 

Освен стандартната версия се очаква и „Lite“ конфигурация на смартфона. Разнообразното портфолио и атрактивното съчетание между характеристики-цена продължавта да бъдат голямото предимство на Xiaomi в мобилната индустрия. Xiaomi MI 10T Pro ще е оборудван с четири камери в задната част. 

 

Oще от Digital: Xiaomi ще разработват процесори за смартфони с MediaTek