Eто как изглежда смартфона с два дисплея LG Wing

LG опитват да диференцират своите устройства от конкуренцията с разработването на алтернативни дизайни вдъхновени от природата. Първите устройства, които ще се възползват от тази стратегия се казват LG Velvet и ще имат стратегическо значение за бъдещето на компанията в мобилната индустрия. 

Дизйанерите на LG продължават да проявявят активност и сега разбираме за секретни прототипи на устройства с името LG Wing. Най-впечатляващото около модела е наличието на втори допълнителен дисплей.

За разлика от други сходни концепции, които сме виждали в този случай единият дисплей е разположен хоризонтално, а другия във вертикална посока. 

По този начин LG Wing наподобява формата на “ “ и предоставя допълнителна интерактивна повърхност към традиционен тъчскрийн екран за смартфони.  Aко не се нуждаете от втория дисплей можете да го приберете зад основния. 

Прави впечатление също, че нито един от екраните не разполага с Notch прорез или отвор за селфи камерите, което вероятно е индикация, че са вградени в дисплеите.

 

 

LG Wing може да се използва за навигация на целия екран в портретен режим, докато вторият екран острани да показва музикалния плейър и нотификации от приложения. Това е само един от вариантите, в които компанията смята, че подобен дизайн може да улеснява потребителите.

Самият корпус и механизма за движение свързва двата дисплея, което означава, че няма как да премахнете единия, ако не се нуждаете от него. Възпроизвеждането на съдържание от две различни приложение ще подобри мултитаск функционалностите на LG Wing, което е полезно не само, докато шофирате, но и при забавление и игри.

LG смятат, че с подобна концепция могат да привлекат вниманието на геймърите, които са свинкнали с конвенционалния дизайн на смартфоните. LG Wing вероятно ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 765G процесор и е възможно да бъде показан на IFA 2020. Изложението ще се провде между 3-6 септември в Берлин.

 

Oще от Digital: LG B Project ще е първият смартфон с навиващ се дисплей за масовия пазар

TagsLG