Samsung притежават най-добрата технология за производство на изрязани дисплеи за смартфони

Дисплеите с AMOLED технологията превъзхождат всички конкурентни продукти и са една от най-големите причини да искате да си купите смартфон на Samsung. Корейският производител доставя панели и на други компании, но не е изненадващо, че качеството им в моделите Galaxy е доста по-високо. 

Samsung от дълго време инвестират в разработката на технологии за дисплеи и представиха първия си смартфон с „Punch-Hole“ в началото на миналата година. Едно от иновативните дизайнерски решения е малкия отвор в горния десен ъгъл, където е разположена селфи камерата.

Използването на този метод за позициониране на камерата позволява на Samsung да достигнат по-добро съотношение на екрана и тялото. След това концепцията бе доразвита и от Galaxy Note 10, който видяхме през есента на 2019г. В този случай отвора вече е разположен в централната част на екрана.

Samsung ще продължат да инвестират в разработката на смартфони с подобен дизайн през следващите месеци. 

 

 

Сега разбираме, че компанията е получила престижно признание, тъй като технологията за производство на Punch-Hole дисплеи за смартфони е избрана за най-добрата в индустрията. Данните на SamMobile уточняват, че оценката е на Underwriters Laboratories (UL), които представляват глобална фирма за сертификация.

Експертите им провеждат тестове за качество, които показват, че технологията на Samsung предлага най-добра картина  и най-ниско отклонение на цветовете. UL твърдят, че екраните на компанията предлагат „балансирано ниво на еднаквост“ по цялото протежение на дисплея, докато елегантно заобикалят отвора на камерата. 

Samsung наричат зоната около самия сензор с името „Iris Ring“, като качеството на картината в този район е същото, както и в други части на дисплея, твърдят още от UL. Самите експерименти са направени на Infinity-O AMOLED екраните с честота за опресняване на кадрите от 120Hz, която намира място в Galaxy Note 20 Ultra 5G и Galaxy Z Fold 2.

Технологията на Samsung постига впечатляващи резултати на всички 12 тествани критерия и постига рейтинг Delta E от (E<2), което гарантира, че отклонението от оптималните цветове не е видимо за човешкото око.