Изтекоха нови снимки на NVIDIA GeForce RTX 3090

Потребителите очакват с нетърпение премиерата на новата премиум видео карта на NVIDIA. Taйванският производител разработва един от най-мощните си продукти, който ще бъде базиран около Ampere архитектурата. Вече разбрахме някои детайли за NVIDIA GeForce RTX 3090, като сега в интернет се появиха още няколко снимки. 

Изображенията отново показват изцяло новия дизайн на видео картата, която е съпоставена с NVIDIA RTX 2080.

Първото нещо, което прави впечатление е размера, тъй като предстоящи модел е осезаемо по-голям. Кадрите също така разкриват, че видео картата ще е оборудвана с три PCl слота.

Новите снимки потвърждават досегашните данни за дизайна на NVIDIA GeForce RTX 3090, но и акцентират върху големината на Ampere базираната видео карта. Важно е да отбележим, че има вероятност компанията да представи финалната версия с друго име. 

Със сигурност това ще бъде премиум предложението на NVIDIA през последните месеци на годината.

 

 

Много скоро ще разберем какви са конкретните планове на NVIDIA, тъй като представянето на GeForce RTX 3090 ще стане факт до няколко седмици. Според наличните данни огромните вентилатори ще осигуряват оптималната температура на видео картата, която ще има консумира 350W енергия.

На пазара ще се продават няколко версии, които ще предложат между 5376 и 7552 CUDA ядра, както и поне 12GB GDDR6X RAM, съобщава TomsHardware. Един от основните въпроси свързан с представянето на NVIDIA GeForce RTX 3090 е цената, като някои анализатори прогнозирате доста високи стойности. 

Снимките са публикувани от GarnetSunset профил в Тwitter, който публикува, че цената ще бъде $2000. След това, обаче тази цифра бе коригирана до $1400. Остава да разберем потвърждение от NVIDIA за колко ще се продава една от първите видео карти с Ampere технологията на пазара.