Apple спират производството на iPhone XR и iPhone 11 Pro след премиерата на iPhone 12

Феновете на Apple очакват с нетърпение премиерата на iPhone 12. Голямото събитие вероятно ще се проведе през октомври. Все още не знаем конкретната дата, на която ще бъдат представени смартфоните. Очакванията към iPhone 12 серията са големи, заради впечатляващите подобрения, които Apple подготвят в устройствата.

Разпространението на коронавируса може да отложи за кратко премиерата, но въпреки това Apple ще разполагат с достатъчен брой произведени смартфони, за да отговорят подобаващо на високото търсене. Първите версии на iPhone с поддръжка на 5G технологията и 5-нанометрови процесори обещават да се превърнат в голям хит на пазара. 

Сега разбираме, че представянето на iPhone 12 ще се отрази на някои от настоящите модели в портфолиото на Apple. Причината е, че компанията обмисля да спре производството на три смартфона, след като стартира продажбите на iPhone 12 на пазара, съобщава  ТеchRadar.

 

 

Данните бяха потвърдени от iAppleTimes и разкриват, че технологичният гигант ще спре да създава нови версии на iPhone XR. Успоредно с това компанията ще преустанови производството на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Вместо това ресурсите на компанията ще бъдат насочени към промотирането на новото им поколение смартфони. 

Трябва да отбележим, че iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max са устройства, които регистрираха добри продажби, но изглежда Apple искат да ни насочат към по-добрите възможности на iPhone 12. Oт друга страна спирането на iPhone XR не е изненадващо с оглед представянето на iPhone SE (2020) в началото на годината.

Този бюджетен модел предлага по-мощен хардуер от iPhone XR и вероятно е причината за това решение на Apple. Последната изненада, която подготвя компанията е свързана с редуцирането на цената на iPhone 11. Очаква се намалението да е от порядъка на $150 след премиерата на iPhone 12 на пазара.