Kaкви подобрения ни очакват в Huawei EMUI 11

Собствениците на смартфони на Huawei ги очаква голяма софтуерна актуализация, която ще е достъпна до няколко седмици. Предстоящият ъпдейт е част от традиционната стратегия на компанията да предоставя нова версия на потребителския интерфейс EMUI през втората половина на годината. Вече ви информирахме, че Huawei EMUI 11 (Android 11) ще бъде представена през третото тримесечие на 2020г.

Актуализацията ще се разпространява до над 30 настоящи смартфона и ще достигне до 250 млн.

потребители по цял свят. EMUI е важен елемент от стратегията на Huawei в мобилната индустрия, особено в контекста на проблемите, които има компанията с търговското ембарго на САЩ. Докато очакваме премиерата на EMUI 11 разбираме нови детайли за плановете на компанията.

Един от модераторите в официалният форум на HuaweiCommunity публикува информация за ключови подобрения в EMUI 11, които ще бъдат основните акценти в актуализирания интерфейс. Huawei ще предоставят повече данни и видео презентации на софтуера на HDC 2020 конференцията през септември.

 

 

Първият акцент, който ни очаква в EMUI 11 е подобрена версия на GPU Turbo. Tози ъпдейт ще оптимизира производителността и отстранява някои настоящи бъгове на функцията. Компанията е обърнала внимание и на потребителите, които често играят или използват смартфоните с една ръка. Освен промените в „Оne-Hand Mode“ ще имате достъп до повече функционалности, които поддържат жестови команди в EMUI 11. 

Huawei подобриха сериозно този елемент на EMUI 10.1 и ще продължат да развиват концепцията. Потребителите с изразени предпочитания към Dark Mode режимите също ще останат доволни, съобщава NotebookCheck. Вече всички приложения и системни настройки ще могат да се възползват от тази функция. 

EMUI 11 ще позволи на повече устройства на Huawei и дори смартфони на други производители да използват Huawei Share OneHop за споделяне на документи, снимки и файлове между устройствата. Новият интерфейс подобрява сигурността и ще се отличава със смарт Airplane режим, който ще остави Bluetooth активен, ако използвате функцията по време на полет.

 

Oще от Digital: Кои смартфони на Huawei и Honor ще получат първи ъпдейт до EMUI 11