Ще представи ли скоро Huawei смартфони с Harmony OS

Harmony OS е операционна система, която повече от година се разработва от китайския производител. Концепцията на този софтуер е да се превърне в алтернатива на Windows в дългосрочен план. Именно това е причината Harmony OS да е създадена, за да се използва от разнообразие от устройства, сред които умни часовници, лаптопи, компютри и дори автономни автомобили. 

Едно от първите устройства на пазара, което ще е базирано на операционната система се очаква да бъде Huawei Mate Watch, чиято премиера се очаква през октомври.

Компанията изглежда е доволна от досегашното развитие на Harmony OS и дори обмисля да промени първоначалните си планове за дистрибуцията на платформата.

Според близки до индустрията източници Huawei отчитат значителен ръст на HMS екосистемата, която представлява алтернатива на Android. Добрите резултати карат компанията да обмисля идеята да оптимизира Harmony OS и за смартфоните. Подобно решение също така ще ускори разработката на операционната система. 

 

 

Една от основните причини първоначалното приложение на Harmony OS да бъде в други устройства, а не за смартфони е, че при стартирането на софтуера са налични твърде малко приложения. Колкото по-разнообразна колекция от заглавия Huawei предлага на потребителите толкова по-атрактивни ще бъдат смартфоните им на пазара.

Разрастването на HMS екосистемата привлича все повече разработчици, което отстранява проблема и полага основите за интеграция на Harmony OS в още един важен сегмент. Лично шефът на Consumer Business дивизията на Huawei, Ю Ченгдонг сподели по време на конференциятa China Informatization Conference, която се проведе на 7 август, че смарт часовник с Harmony ОS ще бъде представен до края на 2020г.

В своето изявление той изрази увереност, че операционната система може да захранва много различни джаджи за в бъдеще, като компютри, таблети и дори смартфони. По този начин Harmony OS може да се превърне в единственото решение за Huawei, ако дългосрочно не могат да използват Android OS. 

 

Oще от Digital: HarmonyOS 2.0 за смарт часовници, компютри и автомобили ще бъде представена през септември

TagsOS