Смартфоните на Samsung ще получават редовни ъпдейти за Android в продължение на три години

Samsung използваха голямото си събитие е началото на месеца, на което видяхме Galaxy Note 20, за да разкрият интересна подробност за своите бъдещи планове. Корейският производител изненада своите потребители, потвърждавайки, че представителите на Galaxy Note 20 серията ще получат софтуерни ъпдейти в продължение на три години. 

Това е същата стратегия, с която Google популяризират смартфоните Pixel и със сигурност ще привлече вниманието на много хора. Дългосрочната поддръжка е важен фактор при избора на устройство и ще гарантира на потребителите, ще получат ъпдейт към още две големи версии на Android след актуалната, с която работят.

 

Добрата новина е, че кампанията няма да бъде ограничена само до Samsung Galaxy Note 20 и ще е налична за други популярни устройства. Вече знаем и пълния списък с устройства, които ще се възползват от тази атрактивна идея на корейския гигант. В него попаднат 38 модела, информира AndroidHeaedlines. 

 

 

Разбира се компанията запазва правото си да добави смартфони към настоящият списък. Имай предвид, че някои таблети от Galaxy Tab също ще могат да се възползват от компанията. Предоставянето на ъпдейти за период от 36 месеца след премиерата на дадено устройство е важно и ще гарантира актуалните пачове за сигурност и новите функции на Android. 

Tака например, ако сега купите смартфон на Samsung, който скоро ще бъде актуализиран към Android 11 можете да очаквате ъпдейти към Аndroid 12 и Android 13, които ще видим през следващите две години. Samsung са се погрижили да включат модели от всичките си продуктови категории, които ще се възползват от програмата, включително Galaxy A-Series, Galaxy Note, Galaxy S-Series и Galaxy Fold. 

Ето и пълният списък със съвместими устройства: 

 

Galaxy S: Galaxy S20 Ultra 5G, S20 Ultra, S20 5G, S20 , S20 5G, S20 in addition to S10 5G, S10 , S10, S10e, S10 Lite, както и новите представители на серията. 

Galaxy Note: Galaxy Note20 Ultra 5G, Note20 Ultra, Note20 5G, Note20, Note10 5G, Note10 , Note10 5G, Note10, Note10 Lite и предстоящите версии на фаблетите. 

Galaxy Fold/Galaxy Z:  Galaxy Z Fold2 5G, Z Fold2, Z Flip 5G, Z Flip, Fold 5G и бъдещите гъвкави смартфони на Samsung. 

Galaxy A: Galaxy A71 5G, A71, A51 5G, A51 и A90 5G.

Таблети: Galaxy Tab S7 5G, Tab S7 , Tab S7 5G3, Tab S7, Tab S6 5G4, Tab S6 и Tab S6 Lite.