Премиерата на Asus ZenFone 7 ще е на 26 август

Asus ще представят новото си поколение смартфони още преди края на месеца. Устройствата от серията ZenFone 7 вече се обект на сериозни спекулации в интернет. Компанията планира да промени стратегията си и да представи два модела от висок клас през тази година.

Очакванията са едната версия да бъде оборудвана с Qualcomm Snapdragon 865 процесор, а другата конфигурация да се казва Asus ZenFone 7 Prо или Plus.

От Asus сега използваха своя официален YouTube акаунт, за да потвърдят, че официалната премиера ще стане факт на 26 август.

Виртуалното събитие ще се излъчва на живо в социалните канали на Asus. Прави впечатление, че на снимката от поканата се вижда ясно цифрата „7“, както и четири кръгли отвора на заден план. Това може да бъде възприето като индикация, че смартфоните от гамата ще предложат четири задни камери. 

Няма да е изненадващо, ако Asus отново използват подвижен механизъм, който прибира камера модула зад екрана поне едно от двете нови устройства.

 

 

Съществената разлика между Asus ZenFone 7 и ZenFone 7 Pro ще е свързана с процесора. Докато стандартната версия използва Qualcomm Snapdragon 865 премиум модела ще е базирана на по-мощния Snapdragon 865 . Moжем да очакваме и повече RAM памет, която вероятно ще бъде 12GB и 16GB RAM. 

Asus вероятно ще продават версии с 256GB и 512GB вграден капацитет за съхранение на файлове, като батерията ще е със заряд от 5000mAh и ще поддържa 30W зареждане. На този етап няма никаква информация за спецификациите на камерите, както и за големината на дисплеите.

Новите устройства на компанията вероятно ще използват Zen UI интерфейс, който е базиран на Android 10. След малко повече от седмица ще разберем какви други изненади ни очакват в ZenFone 7 смартфоните, включително и каква ще бъде цената им на пазара.

Asus вече представиха геймърския ROG Phone 3 и могат да пренесат дизайнерски линии и хардуерни технологии в представителите на Asus ZenFone 7.

 

Oще от Digtial: Историята на най-добрите смартфони на Asus