Подобно на Apple, Samsung ще увеличи производството на смартфони в Индия

Samsung е водещ производител на смартфони, който също е засегнат от кризата с разпространението на коронавируса. Корейският гигант вече въведе промени в своята стратегия, които целят да редуцират разходите и да компенсират негативните трендове причинени от пандемията.

Гъвкавият бизнес модел на Samsung също така е свързан и с изместване на част от продукцията в други държави. Добър пример е Виетнам, където са най-големите съоръжения на компанията извън територията на Южна Корея.

Според официалните данни около 50% от годишната продукция на смартфони на Samsung се извършва в тази страна. 

Корейският производител обмисля да разшири сериозно присъствието си в Индия, включително и да пренесе част от производствените линии, които сега са локализирани във Виетнам. Samsung дори вече са представили проект на своите планове на индийското правителство, който е свързан и със създаването на голям брой работни места.

Припомняме ви, че Apple също разкриха плановете си да превърнат Индия в производствен хъб за своите устройства.

 

 

Идеята на Samsung е да пренасочат производство от Виетнам и от други държави в Индия, където планират да произведат устройства на стойност $40 млрд. в следващите пет години, съобщава TechRadar. Желанието на компанията да диферсифицира своя бизнес включва и участие в Production Linked Incentive (PLC) инициативата.

За в бъдеще приоритет ще бъдат инвестициите в многолюдната страна, където Samsung могат да се възползват от по-добри икономически условия. Samsung вече затварят някои производствени линии в Южна Корея заради твърде скъпата работна ръка и това е другия мотив за изместване на продукцията в Индия. 

Това е втори технологичен гигант, който инвестира сериозно в страната, което ще има дългосрочни позитиви за местната икономика. Със сигурност навлизането на Samsung в Индия ще им позволи да станат по-атрактивно име на локалния пазар, който се доминира от алтернативни брандове. 

Първоначално във фабриките в Индия ще се произвеждат смартфоните от бюджетния и средния клас на Samsung.