Micron разкриха детайли за видео картата NVIDIA GeForce RTX 3090

Micron е популярен производител на хардуер, който сега разкри повече детайли за интересен продукт на съвсем различна компания. В случая става въпрос за следващото поколение видео карти на NVIDIA, които са базирани на Ampere архитектурата. Официалната премиера се очаква в края на месеца, но сега разбираме повече детайли за техническите спецификации на GeForce RTX 3090.

Новата видео карта ще бъде базирана на GDDR6X технологията и ще продължи дългогодишното партньорство между NVIDIA и Micron.

В официалния уеб сайт на Micron се появиха данни, от които разбираме, че NVIDIA GeForce RTX 3090 ще има 12GB GDDR6X RAM памет. По този начин можем да очакваме Bandwidth скорости от 912-1008 GBps.

За да постигне тези резултати NVIDIA GeForce RTX 3090 ще има тактова честота от 21 Gbps и Memory Bus стойности от 384-bit (21*384/8). Настоящата информация е първото потвърждение, че новата видео карта ще е базирана на GDDR6X RAM технологията, съобщава TechSpot.

 

 

Tехническите спецификации на NVIDIA GeForce RTX 3090 ще включват GA102-300 GPU и 5248 CUDA ядра. На този етап това са всички данни, с които разполагаме за новата видео карта. Припомняме ви, че компанията ще проведе голямо събитие на 31 август, когато ще представят редица хардуерни продукти.

Няма да е изненадващо, ако тогава видим и премиерата на GeForce RTX 3090. Самото събитие се промотира със слогана 21 години и 21 дни, което е референция с премиерата на оригиналната GeForce 256 GPU. Със сигурност използването на GDDR6X RAM памет ще подобри значително производителността на видео картата.

NVIDIA е възможно да продават и версии на видео картата, които имат повече от 12GB GDDR6X RAM, които да се появят на по-късен етап.

 

Oще от Digital: Защо купуването на ARM от NVIDIA няма да бъде успешна сделка, според съоснователя на ARM