Европейската версия на ретро конзолата NEOGEO Mini ще струва $100

Възможностите за забавление, които ни предлагат съвременните смартфони са впечатляващи. Мобилните устройства днес са по-мощни от настолните компютри в домовете ни от преди няколко години. Вероятно много от вас са имали конзола за игри в детството си, с която сте се забавлявали дълги часове с любимите си заглавия. 

Още преди интернет революцията това беше най-сериозния начин за гейминг в домовете ни.

Много от нас продължават да изпитват носталгия по тези времена. Именно заради това някои производители предлагат на пазара ретро конзоли, с които да си припомните забавленията от детството. 

Добър пример е японския производител SNK Corporation, които сега представиха официално международна версия на NEOGEO Mini конзолата. Устройството вече е достъпно в платформата за набиране на финансиране Xiaomi Youpin като част от екосистемата от продукти, която предлага SNK Corporation на своите клиенти.

NEOGEO Mini ще се конкурира с другите популярни ретро конзоли на Sony и Nintendo.

 

 

Всъщност официалната премиера на NEOGEO Mini стана факт преди две години. Досега ретро конзолата бе налична единствено в Япония и някои други азиатски страни. Кампанията в Xiaomi Youpin е свърана с международната версия на устройството, която ще се продава на цена от $100, съобщава GizmoChina.

Oфертата включва и безплатен геймпад, като допълнително ще бъдат разкрити детайли за премиерата на пазара. Теглото на ретро конзолата е 390 грама, като визията наподобява дизйана на NEOGEO MVS (Multi Video System), която бе популярно аркадно устройство преди години. 

Другите спецификации включват два високоговорителя, 3.5-милиметров аудио жак, USB Type-C конектор, както и 3.5-инчов LCD дисплей със съотношение 4:3. Свързването с външни устройства може да стане с HDMI mini порт. Конзолата ще се продава с предварително инсталирани 40 игри, сред които класиките “The King of Fighters”, “Legend of Hungry Wolf” и “Metal Slug”.

 

 

Oще от Digital: Най-добрите ретро конзоли