Huawei Mate X2 ще има дисплей, който се сгъва навътре

Huawei са си поставили амбициозната цел да се превърнете в лидер в пазара на смартфони с гъвкави дисплеи. Вече видяхме първите предложения на компанията в тази пазарна ниша. В момента китайския производител продава две устройства с този дизайн на пазара.

Първият модел е Huawei Mate X, който бе представен преди година, както и Huawei Mate Xs, чиято премиера бе в началото на годината.

Двете устройства имат сходен дизайн, който включва голям тъчскрийн дисплей, който може да се отваря към външната страна и да предоставя още повече интерактивно пространство. 

Следващото устройство, което Huawei ще представят в този сегмент, обаче ще има различен дизайн. За разлика то своите предшественици новият модел с бранда Mate X ще използвa механизъм, който позволява на дисплея да се сгъва навътре.

Тази концепция вече намира място в Samsung Galaxy Z Fold 2, който е директен конкурент на Huawei Mate X, съобщава GizChina.

 

 

Информацията за предстоящото устройство бе публикувана от създателя на DisplaySearch, Рос Йънг, който често ни разкрива детайли за предстоящи хардуерни продукти на големите компании. В конкретният случай, той твърди, че Huawei искат екрана на гъвкавия смартфон да се сгъва навътре. 

Успоредно с това разбираме, че два различни производителя ще получат поръчки за производство на дисплеите на Huawei Mate X2. Това ще бъдат Samsung и BOE Technology. По този начин Huawei ще си набяват достатъчен брой екрани навреме за премиерата на своето устройство. 

Все още не разполагаме с детайли за техническите спецификации на Mate X2, но можем да очакваме още по-мощен хардуер и по-добри камери, спрямо предходния модел. Трябва да отбележим също, че дисплея няма да включва ултратънките UTG стъкла.

Очакванията са след като се разгъне напълно екрана да е с големина от 8 инча при 2420х220 резолюция, а при сгъване предния панел е 6.6″ (2480х1148), а задния да бъде с големина от 6.38 инча при 2480х892 пиксела.