Apple тестват нов дизайн на AirPods

Визията на AirPods първоначално предизвика противоречиви коментари, но безжичните слушалки се превърнаха в голям хит на пазара. Неслучайно в момента това продължават да бъдат най-продавания продукт в тази категория. Втората версия на устройството запазва сходен дизайн и предлага предимно хардуерни подобрения. 

Собствениците на актуализирания модел могат да се наслаждават на по-дълъг живот на батерията, но също и от опцията да използват Siri с гласовата команда „Hey Siri“.

Tова не означава, че Apple не експериментират с още по-иновативни идеи как да подобрят AirPods.

Следващата идея на компанията е доста интересна и вече е станала част от патент регистриран пред Американското ведомство за патенти и търговски марки (USPTO). Дизайнерите на Apple експериментират с нова технология, която се казва Contextual Audio System и ще предпазва потребителите, когато се движат в натоварените градски условия. 

Функцията ще позволи на собствениците на AirPods да чуват околните шумове, което да ги предупреди за евентуална опасност.

 

 

Въпросният метод описва начин за автоматична промяна на звука в слушалките по такъв начин, че да позволи чуването на приближаващ автомобил и други шумове от заобикалящата ги действителност. За да постигнат този ефект Apple ще използват два компонента, като единия от тях е преносима аудио система, а другия сензор, който „усеща“ какво се случва около вас. 

Специални алгоритми ще анализират данни от няколко източника, за да разбират къде се намират и какво правят собствениците на AirPods. При необходимост е възможно не само да се намали, но и напълно да се спре шума, съобразно ситуацията. 

В момента компанията предлага Automatic Ear Detection система, която може да паузира стриймваното съдържание, когато една от слушалките бъде премахната. Ако извадите и другатa от ухото си възпроизвеждането продължава на свързаното към AirPods устройство като iPhone или iPad. 

Засега това е само патент, но определено е интересно подобрение, което може да подобри работата на третата генерация на слушалките AirPods. 

 

 

 

Oще от Digital: Apple няма да включва слушалки в комплекта на iPhone 12, за да стимулира продажбите на AirPods

TagsApple